اسرار شیمی در قرآن ۲

اختر شناسان می گویند: 

ستارگان با مصرف مواد موجود در خویش نور افشانی می کنند. پس همانطور که روزی به دنیا می آیند روزی هم از دنیا خواهند رفت. سرنوشت هر ستاره به جرم آن بستگی دارد. آن زمان که خورشید رو به نابودی می گذارد ستارگان نیز به دنبال آن یکی پس از دیگری نابود می شوند؛ هر چند که سخت است ولی با عینک اختر شیمی خود را به زمان مرگ ستارگان می بریم یعنی به حدود پنج میلیارد سال بعد. 

اکنون همان لحظه ی افول ستارگان است. ستارگانی که داریم می بینیم بعضی از خورشید کوچک تر و بعضی بزرگ ترند. مرگ همه ی آن ها یکسان نیست همان طور که مرگ انسان ها یکسان نیست. بعضی با مرگ به بهشت می روند و بعضی با مرگ به دوزخ. این ستارگان هم بعضی به سرنوشت کوتوله های سفید دچار می شوند و بعضی به سرنوشت ستارگان نوترونی و بعضی نیز به سرنوشت کوتوله های سیاه. آن چه دیده می شود این است که ستارگان سبک وزن به سرنوشت کوتوله های سفید دچار می شوند. به قول دانشمندان این ها ستارگانی هستند که هیچ وقت به مرحله ی سوختن کربن در خود نرسیده اند. دکتر گاموف کوتوله های سفید را به اتم هایی تشبیه می کند که در اثر نیروی گرانشی تمامی لایه های الکترونی آنها در خودشان فرو ریخته است و هسته ها برهنه شده اند. لایه های الکترونی از بین رفته اند و الکترون ها دیگر آزادند و مجبور نیستند که روی مدارهای الکترونی به دور هسته بچرخند و می توانند به راحتی به هم متصل شوند و انرژی ایجاد کنند. در کوتوله های سفید نیز در اثر فشار زیادی که از بالا به مرکز وارد می شود ستاره در خود فرو می ریزد. ولی در آن طرف چیز دیگری دیده می شود. این جا ستارگان از خورشید سنگین ترند؛ آن چه دیده می شود این است که در اثر مرگ به کوتوله ی سفید تبدیل نشده اند و چیز دیگری ایجاد کرده اند. ستارگانی که حدود سه برابر خورشید جرم دارند به ستارگان نوترونی تبدیل می شوند. در ستارگان نوترونی پروتون های هسته به نوترون تبدیل می شوند و ستاره زمانی که در خود فرو می ریزد چیزی جز نوترون باقی نمی ماند. با از بین رفتن الکترون ها، نوترون ها به هم نزدیک می شوند. چیزی که باقی می ماند جرمی از نوترون هاست و باز ستارگان دیگری دیده می شوند که به چیزهای دیگری تبدیل شده اند. ستارگانی که آن طرف هستند خیلی بزرگند، گویا جزء همان دسته ای هستند که بیش از سه برابر جرم خورشید وزن دارند. دانشمندان می گویند که پس از آن که سوخت هسته ای آن ها تمام شد منقبض می شوند و اگر نتوانند جرم اضافی خود را به فضا تبدیل کنند، به سیاهچاله تبدیل می شوند. 

اینگونه تصور می شود که سرنوشت کائنات همان سیاه چاله است! زیرا جرم آن ها از سه برابر خورشید بیشتر است.  

منبع: مشجور ،گوهر؛ اسرار شیمی در قرآن ، انتشارات نوید شیراز ۱۳۸۵ 

نظرات 5 + ارسال نظر
مهتاب پنج‌شنبه 18 مهر 1387 ساعت 08:29 ب.ظ http://najvayehshabaneh.blogsky.com

هر آنکو خاطر مجموع و یار نازنین دارد
سعادت همدم او گشت و دولت همنشین دارد

سلام شب بخیر نازنین امیدوارم هر جایی که هستین شبی آرام داشته باشید.
برای اولین بار وارد بلاگتون شدم پستها و مطالب زیبایی رو انتخاب کردین البته هنوز کامل نخوندم ولی قول میدم بخونم و ازشون بهره ببرم
اسرار شیمی در قرآن واقعا خوشم اومد . براتون آرزوی سلامتی دارم . امیدوارم همیشه سلامتی یارتون باشه ما رو هم از دعای خیرتون بی نصیب نکنید .
آسمونی هستین عزیز.مطالبتون هم آسمونیه. امیدوارم قرآن همیشه مراقب شما نازنین باشه .خوب من لطف کنید با من ارتباط داشته باشین.البته اگر........خوب من منتظر حضورتون هستما....

سعی میکنم باز پیش شما نازنین خودم بیام .
دوست دارم باز هم برای شما آرزوی سلامتی کنم .
بر روی مطالب زیباتون بوسه میزنم و شما عزیز و گرامی را به خدای ستاره ها می سپارم .
خدای بزرگ یاورتان

شب خوش التماس دعا

راحله جمعه 19 مهر 1387 ساعت 01:07 ق.ظ http://www.raheleh-p.blogfa.com

سلام سحر جون
دستتون درد نکنه
جالب بود.

راحله جمعه 19 مهر 1387 ساعت 01:47 ب.ظ http://raheleh-p.blogfa.com

چشم خانمی ممنون به فکرمی.

بی بی جان گوهر جمعه 19 مهر 1387 ساعت 10:48 ب.ظ http://bikarzadeh.blogfa.com/

سلام
خوبی سحر
دلم تنگ شده بود
من هم اینها رو در اختر فیزیک خوانده ام.
نگاه ماورایت را دوست دارم . من فیزیک می خوانم و تو عشق متا فیزیکی . دوست دارم باهات بحث کنم بازم میام پیشت.

فرصت شنبه 20 مهر 1387 ساعت 08:32 ب.ظ http://manuscript.blogfa.com

سلام
بازگویی اینگونه انطباقها امر خوشایندی ست.
پیشنهاد میکنم در بین مطالب علمی هم اشارات قرآنی آورده شود بی شک تاثیر گذارتر خواهد بود.
برقرار باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد