چند روز قبل شنیدم که یک عده از زعفران کاران محترم! زعفران رنگ شده و سیخ جارو به زعفران هایشان اضافه!!! و وارد بازار کرده اند! خوشبختانه دستگیر شدند (این خبر در یک گزارش از شبکه استانی سیما پخش می شد). البته من ندیدم و فقط شنیدم. 

امروز صبح رفته بودم خرید. خرید زعفران و یه مقدار چیزهای دیگه...  آقایی که ما ازش زعفران می خریم تقریبا ما رو می شناسه و ما هم به او اطمینان کامل داریم. پیرمردی ست بسیار تمیز، محترم و خوش اخلاق! هر بار برای من و یا مادرم توضیح میده که چطور زعفران خوب رو باید از زعفران نامرغوب تشخیص داد. امروز با دقت بیشتر و کامل تر توضیح داد. برام خیلی جالب بود! به دو نکته اشاره کرد. یکی اینکه از شکل ظاهری زعفران به اصل بودنش پی ببریم!دقت کنیم که یک سر زعفران پهن و سر دیگه باریک باشه!    

 

 

 

گفت:می تونید یکی از زعفران ها رو بردارید و بذارید روی عکسی که روی بسته زعفرانه و مقایسه کنید. نکته ی دیگه هم این بود که زعفران رو در آبجوش بندازیم! اگر بعد از چند دقیقه سفید شد یعنی رنگ غیر طبیعی داشته و رنگ شده!  

توصیه های آقای فروشنده که تموم شد ازش خواستم یک مثقال(چهار گرم) زعفران و نیم کیلو کشمش سبزی که خریده بودم حساب کنه و ایشون با خونسردی تمام مبلغ ۳۲ هزار تومان رو اعلام کرد. ۲۶ هزار تومان یک مثقال زعفران و ۶ هزار تومان کشمش! وااااااااای!!! این مبلغ ناقابل رو با کمال میل! تقدیم کردم به آقای فروشنده و برگشتم خونه.

در مسیر راه با خودم می گفتم :چقدر حیف! چقدر حیف که بهترین زعفران دنیا مال کشور ماست اما ..   

ادامه نمی دم! خیلی مفصل می شه!! خودتون می دونید.